18 Mayıs 2014 Pazar

Tayyip Şenlik

Tayyip Şenlik (26) - Soma


Soma maden faciasının olduğu anlarda güvenlik görevlisi olarak çalıştığı kulübesinden ocağın içine girerek arkadaşlarını kurtaran madenci 22 yaşındaki Tayyip Şenlik’in cenazesi gözyaşları arasında toprağa verildi.
Madendeki patlama sırasında, ocağın içerisine girerek arkadaşlarını kurtaran Tayyip Şenlik’in o gece kurtarma çalışmaları sırasında televizyonlarda gören ailesi, oğullarından daha sonra haber alamadı. Cesetlerin çıkarılmasının ardından, aile çocuklarının tesbiti için DNA örneği verdi. Şenlik ailesi, DNA kontrolünün ardından çocuklarının cenazesini aldı. Bugün öğle namazı sonrası Soma Belediye Mezarlığı’nda gözyaşları arasında toprağa verilen Tayyip Şenlik’in iki yıllık yüksekokul mezunu olduğu öğrenildi.

Kaynak: Haber 3

26 yaşındaki Tayyip Şenlik’in diğer madencilerden bir farkı vardı. Şenlik, Adnan Menderes Üniversitesi Bankacılık Bölümü’nü başarıyla bitirdi. O bir üniversiteliydi. Ancak üniversite iş demek değildi... İşsiz kalınca o da çareyi madencilik yapmakta buldu. Patlamada içeride mahsur kaldı. Neyse ki şanslıydı, sağ kurtulmayı madenden çıkmayı başardı. Ancak arkadaşlarının madende mahsur kalmasına dayanamadı. Tayyip Şenlik, arama kurtarma ekiplerine katıldı. Bir daha kendisinden haber alınamadı. Kardeşi hakkında en ufak bir bilgi alamadıklarını söyleyen abi Ramazan Çelik hâlâ bekliyor. “Kimse bize bir bilgi vermiyor. Kimse kardeşimin madenin hangi bölümünde arama kurtarma çalışması yaptığını da bilmiyor. Burada tek yaptıkları şey bizi madenin önünden uzaklaştırmak oluyor. Bu insafsızlıktır.

Kaynak: Gerçek Gündem - 17 Mayıs 2014

Kazanın olduğu andan itibaren oğullarından hiç bir haber alamayan aile, umutlu bekleyişlerini sürdürüyor. Baba Şenlik: "Bu görüntü benim oğlan. Şu mavi tişörtlü. Ben 22 yıllık evladımı bilmez miyim. Bu benim çocuk"
Soma Kömür İşletmeleri Maden Ocağı'nda emniyetçi olarak çalışan 22 yaşındaki Tayip Şenlik'in televizyonlarda yer aldığını iddia ettikleri AA kameralarınca kaydedilen görüntüsü, ailesine umut oldu.
Soma'da yaşanan maden kazasıyla sarsılan ve hala yakınlarından haber alamayan aileler, umutlu bekleyişlerini sürdürüyor.
Bu ailelerden madende emniyetçi olarak görev yapan Tayip Şenlik'in ailesine, AA kameralarınca kaydedilen ve televizyonlarda yer alan bir görüntü umut oldu. Kaza günü madende çalışan ve sonrasında haber alamayan aile, yayınlanan bir görüntüde oğullarını gördüklerini iddia ederek heyecanlandı.
Kıbrıs gazisi olan 61 yaşındaki baba Hasan Şenlik, AA tarafından kazanın ilk günü kaydedilen görüntüleri yeniden izledi. Madenden kurtarılan işçilerin çıkartılması sırasında bir yarbay rütbeli subayın yanında baretli ve mavi tişörtlü olarak işçinin oğlu olduğunu iddia eden baba, "Ben çocuğumu, 22 senelik çocuğumu bilmezsem, başka bir şey bilmem" diye konuştu.
Kazanın olduğunu duyduktan sonra kendisinin madene koştuğunu sonrasında gece saatlerinde, evden arandığını ve oğlunun televizyonda sağ olarak göründüğünü öğrendiğini dile getiren Şenlik, şunları söyledi:
"Biz o akşam madene gittik. Siz çekim yapıyordunuz, sonra televizyonda görmüşler. Beni çağırdılar madenden 'oğlanı televizyonda gördük ocak ağzında' dediler. Biz oradan geri geldik. Ondan sonra ne gelen var, ne giden akşam olur, Sabah olur, 3 gün geçti daha hala yok. Bu görüntü benim oğlan. Şu mavi tişörtlü. Ben 22 yıllık evladımı bilmez miyim. Bu benim çocuk. Sapa sağlam görüyoruz, bir daha haber alamıyoruz."
Şenlik, oğluna sağ olarak kavuşma umutlarını korumaya çalıştıklarına işaret ederek, "İki yıllık üniversite mezunu, bu sene üçü bitiricek, seneye dördü. İnşallah ondan sonra, Allah kısmet ederse askere göndereceğiz ama şimdi bir şey yok. Ocak ağzında var kendisi yok. şaştık. Ne diyeceğimizi sapıttık" dedi.

Kaynak: Yerli Haber - 16 Mayıs 2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder